maandag 19 september 2016

APPELSAP


We staarden over Het Nieuwe Diep...


Vakantie 2016















Appelsap
Om met Jasperina de Jong te spreken, wij gingen deze zomer
lekker nerregens naartoe, dobbe, dobbe, dobbe doe”.
We hoefden ons hoofd niet te breken over het pakken van koffers en over de trein die we moesten nemen om op tijd op Schiphol te zijn. We hoefden geen buurvrouw te regelen voor de post en de plantjes en ook de krant kon gewoon in de brievenbus vallen.
Er was zoveel te doen in Amsterdam, je hoefde Het Parool er maar op na te slaan. Maar wat wij daarin tegenkwamen verbijsterde ons en we vroegen ons af welke keuzes we moesten maken, want wat we zagen waren festivals, festivals en nog eens festivals.
Het Volt Loves Summerfestival, Het Appelsap Fresh Music Festival, Het Goldfish Outdoor Festival, Het Guilty Pleasure Festival, Het Encore Festival, Het Gaasper Pleasure Festival, Het Amsterdam Wood Festival, Het Strafwerkfestival, Het Loveland Festival, Het Dekmantel Festival... heel Amsterdam leek wel één groot festival.
We keken elkaar vertwijfeld aan en begrepen er niets van.
Hoe leeg was ons leven tot nog toe geweest, wij waren de generatie die was opgegroeid zonder festivals, de kloof tussen jong en oud werd in onze ogen bijna onoverbrugbaar.
Dus deden we drie dagen over een rondje Stedelijk, Van Gogh en Rijksmuseum en dronken onze koffie in de museumtuin;
We wandelden door de rustige Plantagebuurt en genoten van een wijntje in franse sferen op het Artisplein, met gezicht op de lepelaars;
We maakten een vaartocht door de Westhavens en stapten in de supersnelle lift naar het dak van de Amsterdamtoren om daar te genieten van het fenomenale uitzicht en natuurlijk zochten wij als eerste de Westertoren; We aten pannenkoeken in het Amsterdamse Bos; We namen lijn 14 naar het Flevopark, staarden over Het Nieuwe Diep en verbeeldden ons nog de kinderstemmen te horen uit het allang verdwenen Vijfcentenbad. Dorstig geworden streken we neer bij het gebouwtje van het vroegere gemaal.
'Een glaasje appelsap, schat?'
God, wat hebben we deze zomer genoten!




Anneke Koehof © 5 september 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten